Avaten vuosikokous pidetään perjantaina 28.4.2023 klo 10.00

Avate Audiovisuaalisen alan tekijät ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään perjantaina 28.4.2023 klo 10.00 Zoomissa. Vuosikokouksen jälkeen pidetään infotilaisuus tekijänoikeuslain muutoksista ja Avaten tämän hetkisestä toiminnasta.

Vuosikokous on avoin kaikille Näyttelijäliiton, Suomen Elokuvaohjaajaliiton, sekä Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry:n jäsenille. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli vuoden 2022 tilinpäätös, vuosikertomus ja avoimuusraportti. Näiden lisäksi päätetään hallituksen vastuuvapaudesta ja valitaan uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsitellään hallituksen esitys liiton strategiaksi.

Jokaisella jäsenjärjestöllä on vuosikokouksessa yksi ääni. Jäsenjärjestöt valitsevat äänivaltaiset vuosikokousedustajat keskuudestaan.

Erovuoroiset hallituksen jäsenet ovat Mike Pohjola (Sunklo), Heli Sutela (Näyttelijäliitto) ja Oliwia Tonteri (SELO). Hallituksessa jatkavat kaudella 2022–2024 puheenjohtaja Karoliina Vanne (Näyttelijäliitto), varapuheenjohtaja Tarja Kylmä (Sunklo), Timo Enroth (Sunklo), Elina Kuusikko (Näyttelijäliitto), Kaarina Silvennoinen (SELO) ja Oskari Sipola (SELO).

Virallinen vuosikokouskutsu, materiaalit ja Zoom-kutsulinkki toimitetaan Avaten jäsenjärjestöjen kautta.

Lisätietoja vuosikokouksesta antaa toiminnanjohtaja Matti Numminen (050 467 0276 tai matti.numminen (at) avate.fi).