Avate tuo AV-alan sisältöjä Music x Mediaan!

Music x Media ja Avate on solmineet yhteistyösopimuksen 4.–7.10.2023 Tampereella järjestettävän tapahtuman osalta. Music x Medialla on pitkät perinteet musiikkialan vuosittaisena kokoontumispaikkana.  Tapahtumaa on viimeisimpien vuosien aikana kehitetty koko luovan alan yhteiseksi tulevaisuusfoorumiksi. Avaten kumppanuus on omiaan vahvistamaan tämän kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamista. ”Avaten mukana olo edistää monella tapaa visiotamme yhdistää luovia aloja ja vahvistaa eri toimijoiden dialogia. Se tukee kasvua paremman yhteistyön kautta”, iloitsee Music x Median toimitusjohtaja Kaisa Rönkkö.

Avatelle kumppanuuden keskiössä on nimenomaisesti yhteistyön ja kestävän kasvun vahvistamien erityisesti eri luovien alojen sektoreiden välillä. ”Näemme, että suomalaisia luovan alojen toimijoita yhdistää samankaltaiset haasteet ja mahdollisuudet yhä kansainvälistyvämmässä ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Vahvalla sektoreiden välisellä yhteistyöllä pystymme luomaan valoisampaa tulevaisuutta suomalaisille sisällöille ja pitämään huolta kotimaisesta IP:stä kansallisena kilpailuetuna,” kertoo Avaten toiminnanjohtaja Matti Numminen.

Avate on kutsunut tapahtumaan kaksi keynote-puhujaa ja esittelee Tampereella myös ohjaajien, käsikirjoittajien ja näyttelijöiden työskentelyolosuhteita kartoittavaa tutkimustaan, sekä tekijöiden oikeellista kreditointia edistävää ohjeistustaan.

Eurooppalaisten audiovisuaalisen alan yhteishallinnointiorganisaatioiden kattojärjestön Society of Audiovisual Authorsin pääsihteeri Cécile Despringre kertoo omassa puheenvuorossaan mekanismeista, joilla Euroopassa on pyritty turvaamaan asianmukaiset ja oikeasuhtaiset korvaukset teosten käytöstä. Tanskalainen ohjaaja Rasmus Kloster Bro tarjoaa tapahtumavieraille ainutlaatuisen näkökulman kansainvälisen suoratoistojätin kanssa käytyihin kollektiivisopimusneuvotteluihin.

Yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa, musiikin esittäjien näkökulmaa valottamaan on kutsuttu  Kansainvälisen muusikkojen liiton (FIM) puheenjohtajiston brittijäsen Horace Trubridge. Muusikkotaustaisella Trubridgellä on puolestaan  laaja kokemus sopimuskentästä, suoratoiston vaikutuksista ja erilaisista eurooppalaisista malleista kohtuullisen korvauksen toteuttamisessa. Avate järjestää muusikkojen liiton kanssa myös puheenvuorojen teemoja käsittelevän paneelin. 

Avaten omasta toiminnasta Music x Mediassa esitellään liiton rahoittama ohjaajien, käsikirjoittajien ja näyttelijöiden kokemuksia alan työolosuhteista kartoittavat tutkimus ja tuore kreditointiohje, joka on tarkoitettu tekijöiden, tuotantoyhtiöiden ja jakelijoiden käyttöön. Tutkimuksen tuloksia tapahtumassa avaa Jyväskylän yliopiston postdoc-tutkija Jose Cañas-Bajo ja kreditointiohjeesta tietoiskun antavat Riikka Koskinen ja Anna Mellin.

Avate tarjoaa Näyttelijäliiton, Suomen elokuvaohjaajaliiton, sekä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n jäsenille yhden päivän lipun tapahtumaan 55 eurolla. Lippuja on rajoitettu 50 kappaleen erä. Lipun voi tilata tällä lomakkeella, lasku toimitetaan sähköpostitse.

Nähdään Tampereella!

Vastaa